Kövess minket!
  
     

Tudnivalók a vonalkódolvasó vásárlása előtt

Tudnivalók a vonalkódolvasó vásárlása előtt
2017, december 21.

A vonalkódolvasó a legtöbb üzlet életében fontos szerepet játszik, éppen ezért érdemes tudatos döntést hoznunk, amikor ilyen készüléket vásárolunk. A vonalkódolvasó vásárlása első ránézésre könnyű feladatnak tűnik, hiszen nem feltételezzük, hogy nagy különbség lenne egy-egy termék között. Azonban a keresgélés közben egyértelművé válik, hogy rengeteg típus van a piacon, és koránt sem egyszerű eldönteni, milyenre van szükségünk.

A nagy választék annak köszönhető, hogy a gyártók bizonyos funkciók ellátására fejlesztik ki a vonalkódolvasókat, vagyis az eltérő típusok eltérő feladatokat tudnak ellátni. A klasszikus vonalkódolvasó látja el az a feladatot, amit általában ezeknek a készülékeknek tulajdonítunk: leolvassa a vonalkódban tárolt információt. A vonalkódolvasók teljesítményében azonban jelentős eltérések lehetnek, mely leginkább az árban fog feltűnni. Gondoljuk végig, mire van szükségünk, hiszen túl nagy teljesítményű vonalkódolvasóra nincs értelme költeni, ha kihasználatlanul marad, de a spórolás is káros lehet, ha alábecsüljük igényeinket.

Először is gondoljuk végig, hogy milyen vonalkódot akarunk olvasni. A kereskedelemben az egydimenziós vonalkódok jellemzőek, melyek vonalakból és vonalközökből állnak. A kétdimenziós vonalkódok már viszonylag komolyabb vonalkódolvasó technológiát igényelnek, ezeknél már a kód magassága és szélessége is számít. Kétdimenziós vonalkóddal leginkább az adóbevalláson és a rendezvény, mozi vagy színházjegyeken találkozhatunk. A leolvasandó vonalkódok típusa mellett azt is vegyük figyelembe a vonalkódolvasó vásárlásakor, hogy milyen módon akarjuk leolvasni a vonalkódokat, tehát kézi- vagy fix vonalkódolvasóra van szükségünk. Boltok esetében kényelmesebb a fix változat, de például rendezvényeken való beléptetéshez inkább a kézi ajánlott.

Vonalkódolvasót vásárolna? Látogasson el honlapunkra, a www.etisys.hu webcímre, és tekintse meg termékeink széles választékát! Kérdés esetén bátran vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-82-571-144-es telefonszámon illetve az info@etisys.hu e-mail címen!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
Semmisítse meg iratait kényelmesen!
Semmisítse meg iratait kényelmesen!

Nagy mennyiségű irattal rendelkezik, amelyek nem kerülhetnek a hulladékok közé, de felhasználni sem tudja már őket? Fontos, hogy ezektől a...

Close