Kövess minket!
  
     

Tudnivalók a kockázatelemzésről

Tudnivalók a kockázatelemzésről
2017, május 31.

Ha bármilyen projektet szeretnénk megvalósítani, nem csak a jelenlegi állapotokra kell figyelmet fordítani, hanem számolni kell a jövőbeli történésekkel, eseményekkel is. Sajnos a jövőt előre nem látjuk, de mégis van arra lehetőség, hogy szelektáljuk azokat a tényezőket, amely a projekt sikerességét veszélyeztetné, kockázatelemzés alkalmazásával.

A kockázatmenedzsment egyik alkotóeleme a kockázatelemzés, aminek során a lehetséges kockázatokat felismerik, rendszerezik, kiértékelik és figyelemmel kísérik azok további alakulását. A kockázatelemzést általában nagyobb projektek, vagy ehhez hasonló tevékenységek kapcsán alkalmazzák. A tényezők kielemzésének végén különböző javaslatokat tehetnek az adott projektben résztvevők, amellyel helyén kezelhetik a fennálló kockázatokat, vagy cselekvési tervet dolgoznak ki, ezzel akár csökkenthető is a kockázati tényezők száma.

A kockázatelemzés három lépésből áll: kockázatazonosítás, kockázatcsoportosítás valamint kockázatértékelés. A kockázat azonosítása során felfedezzük a lehetséges kiváltó tényezőket, és azok következményeit. Ilyenkor készül egy táblázat is, amelybe tételesen összefoglalhatjuk az elemzés során megállapított tényezőket. A következő lépés a kockázatcsoportosítás, amikor különböző szempontok alapján csoportosíthatjuk a tényezőket, ez lehet például megbízó vagy erőforrás szerint is. Végül az elemzési folyamat a kockázat értékelésével zárul, a megállapított kockázatok az egyszerű kikövetkeztetés érdekében számszerűsítve lesznek, majd így kerülnek kiértékelésre, és a végeredményük szerint rangsorolhatóvá válnak, ennek mentén megrajzolhatjuk az úgynevezett kockázatpotenciál táblázatot. A mátrix a kockázatokat a bekövetkezés valószínűsége és az eredményezett hatás mértéke alapján kategorizálja, így átláthatóvá válik, hogy a kockázati tényezőket csökkenteni vagy kezelni kell.

Ha induló projekten dolgozik, de már most gondol a jövőre, akkor vegye igénybe cégünk, a Precíz Kft. kockázatelemzési szolgáltatását! Tájékozódjon tevékenységünkről honlapunkon a www.precizkft.hu címen! Kérdés esetén hívjon minket telefonon a 06-62-547-960-as számon, vagy írjon e-mailt az info@precizkft.hu címre!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
Tudnivalók az öltözőszekrényekről
Tudnivalók az öltözőszekrényekről

Az öltözőszekrények nemcsak különböző fitnesztermek kiváltságai, hanem munkahelyek, iskolák helyiségeiben is nélkülözhetetlen berendezések. Napjainkban többféle kivitelezésű öltözőszekrény létezik a piacon,...

Close