Kövess minket!
  
     

Tippek a fa csiszolásához

Tippek a fa csiszolásához
2016, december 1.

Sokunkkal előfordult már, hogy belevágtunk egy fából készülő projektmunkába, és a rossz csiszolástechnika elégtelen eredményhez vezetett. Akik szeretnek a saját kezükkel készíteni dolgokat, és nem félnek egy kis műhelymunkától, nagy örömüket lelhetik a fával való munkafolyamatokban. A bútoroktól kezdve a dobozokig rengeteg szép és hasznos dolgot lehet fából készíteni, viszonylag egyszerűen. Azonban a fa is megfelelő csiszolástechnikát igényel, amennyiben igényes dolgokat szeretnénk létrehozni belőle.

A csiszolás fontosságát sokan lebecsülik, mert nincs kedvük kezükbe venni egy megfelelő csiszolószerszámot, és időt szánni a fa tökéletesítésére. Pedig ha megtanuljuk a megfelelő csiszolástechnikát, idővel meg is szeretjük, hiszen egy jó csiszolás csodákra képes. Először is tisztában kell lennünk azzal, hogy mit akarunk a fával csinálni. Ha komolyabb egyenlőtlenségeket, réseket szeretnénk eltüntetni, erre alkalmas csiszolószerszámot kell beszereznünk. Azonban ha csak simítani, finom tapintásúvá szeretnénk tenni a felületet, akkor másmilyen csiszolóanyagra lesz szükségünk.

Mindig legyünk óvatosak csiszolás közben, csak annyi fát csiszoljunk le, amennyi feltétlenül szükséges. Csiszolás közben éreznünk kell a fát, figyelnünk kell a lecsiszolt pormennyiségre is, hogy észrevegyük, mikor kell leállni. A felület simaságát is ellenőrizzük rendszeresen a munkafolyamat közben is. Ne feledjünk figyelmet fordítani a szélekre, hiszen azok is kiemelten fontosak! Nem érdemes lespórolni a velük való munkát, hiszen az a végeredményen is meglátszódik. Ha nagy felülettel dolgozunk, és egyszerre csak egy kisebb részt tudunk csiszolni, akkor is fontos a teljes képre koncentrálnunk, esetleg váltogatni a részek között, hogy ne vesszünk el egy pont tökéletesítésében.

Ha csiszolástechnikáról van szó, hozzánk fordulhat bizalommal! Látogasson el Csiszolástechnikai szaküzletünk honlapjára, a www.dunaholz.hu weboldalon, és tekintse meg szolgáltatásainkat! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a 06 30/990-73-56, 06 30/996-43-82 telefonszámok valamelyikén, illetve a dunaholz@gmail.com e-mail címen!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
algidusz-hu-16-nov
Milyen könyvelőt válasszunk?

Akár egyéni vállalkozóként, akár cégtulajdonosként keressük a megfelelő könyvelő irodát, mindig érdemes kellő időt és energiát szánni a folyamatra. A...

Close