Kövess minket!
  
     

Néhány tudnivaló, mielőtt nekiállnánk forrasztani

Néhány tudnivaló, mielőtt nekiállnánk forrasztani
2016, október 3.

Hogyan kezdjünk neki a forrasztásnak, és milyen forrasztástechnikai eszközöket tudunk használni? Mielőtt nekiállnánk forrasztani, ezekre a kérdésekre mindenképp választ kell találnunk. Sokak számára zavaros terület a forrasztás, és nem is gondolnák, hogy ők is képesek lennének apróbb munkákat elvégezni. Pedig az alapok megismerése után rájövünk, hogy nem is olyan elképzelhetetlenül nehéz munka a forrasztás. Pláne akkor nem, ha a megfelelő forrasztástechnikai eszközöket szerezzük be hozzá.

Milyen kellékeket kell beszereznünk, mielőtt nekiállnánk forrasztani?

A legfontosabb forrasztástechnikai eszközök közé tartozik a forrasztópáka, forraszanyag (oldja az alapanyagot), szivacs (pákahegy tisztításához), folyasztószer (felülettisztításhoz), illetve forrasztási elszívó (a folyasztószerből levegőbe kerülő méreganyagok elszívására).

Mi történik a forrasztás során?

A felmelegített forrasztópáka hegyére helyezünk egy kicsi adag forraszanyagot. Forrasztás során az alapanyag és a forraszanyag között felületi kapcsolódás jön létre. A 450 C° alatt történő forrasztásokat lágyforrasztásnak nevezzük, melyhez elegendő csak forrasztópákát alkalmazni. Ennél magasabb hőmérsékletű forrasztásnál már komolyabb forrasztástechnikai eszközökre van szükség. Keményforrasztásra nagy ellenállású anyagok esetén van szükség.

Szenteljünk kiemelt figyelmet az anyagok párosításának, mert nem mindegy, milyen forraszanyagot választunk az alapanyagunk mellé. Mielőtt nekilátnánk a munkának, ne feledjük el ellenőrizni, hogy nincs-e a közelünkben gyúlékony anyag, így megelőzhetjük a baleseteket.

A sikeres forrasztás alapja a megfelelő forrasztástechnikai eszközök beszerzésén is múlik. Az ELG Electronic webáruházában minden eszközt megtalál, amelyre a forrasztás során szüksége lehet! Tekintse meg termékeinket honlapunkon, a www.elgelectronic.hu webcímen, és kérdés esetén bátran vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-1-789-01-11-es telefonszámon, illetve az info@elgelectronic.hu e-mail címen!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
szeletelőgép
Milyen szabályokat érdemes betartani a szeletelőgép használatakor?

A szeletelőgép egy korszerű, mondhatni elmaradhatatlan készülék a konyhában. Végtelen számú étel elkészítésére alkalmas, és remekül csökkentheti az egy-egy fogás...

Close