Kövess minket!
  
     

Mikor jár a baleseti kártérítés?

Mikor jár a baleseti kártérítés?
2018, április 27.

A baleset már önmagában rengeteg kellemetlenséggel jár – legyen szó akár munkahelyi, akár közúti balesetről – különösen, ha kártérítést sem kapunk. Ahhoz, hogy megkapjuk, ami jár nekünk, tudnunk kell, hogy mikor lehet baleseti kártérítést igényelni. A legfontosabb kitétele annak, hogy részesülhessünk baleseti kártérítésben az, hogy vétlenek legyünk a baleset megtörténtében.

A baleseti kártérítés fogalomba bele van foglalva, hogy az okozott kár megtérítéséről van szó. Ez a kár lehet anyagi jellegű, ha például az autónk tört össze, vagy akár fizikai jellegű, ha mi magunk sérültünk meg. Bizonyos esetekben előfordul a lelki jellegű kár, amiért szintén lehet kártérítést igényelni. A pénzben meg nem téríthető károk esetében lép érvénybe a gesztus értékű baleseti kártérítés.

A baleseti kártérítés esetén elsősorban el kell dönteni, hogy ki okozta a balesetet. Ez két autó összekoccanásakor általában könnyen megállapítható, de például egy munkahelyi sérülésnél már bonyolultabb rájönni, hogy kinek a mulasztásáról volt szó. Sajnos hazánkban nem túl erős az állampolgárok jogtudatossága, ami azért is baj, mert bizonyos esetekben csak akkor jár a baleseti kártérítés, ha kérjük. Bizonyos esetekben nem túl bonyolult a dolog, például a biztosítók általában különösebb procedúra nélkül kifizetik az autónkban okozott kárt.

Fizikai sérülés, illetve közeli hozzátartozó halála esetén is ugyanúgy jogosultak vagyunk baleseti kártérítésre, csak ilyenkor már nekünk kell benyújtani az igényt. Ne legyünk kishitűek, ne rettegjünk a nagy cégekkel harcba szállni, hiszen a bíróság előtt két egyenlő félként fogunk állni. Természetesen igaz, hogy a jogi procedúrában sokat segít egy jártas szakember naprakész tudása, éppen ezért érdemes szakjogászhoz fordulnunk tanácsért.

Ha megbízható szakjogászt keres, aki segít eligazodni a baleseti kártérítés jogi rendszerében, forduljon hozzánk bizalommal! További információért látogasson el honlapunkra, a www.balesetiugyvedek.hu webcímre, és tekintse meg szolgáltatásainkat! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-30-580-7777-es és a 06-30-950-2675-ös telefonszámok valamelyikén, illetve az info@balesetiugyvedek.hu e-mail címen!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
41737230 - hand press button on panel of printer
Ezért éri meg felújított fénymásológépet vásárolni!

Fénymásológép nélkül manapság már igen nehéz lenne az irodai munkavégzés. Hiába válik egyre digitalizáltabbá a világ, az biztos, hogy az...

Close