Kövess minket!
  
     

Hogyan válasszuk ki a megfelelő szivattyút?

Hogyan válasszuk ki a megfelelő szivattyút?
2017, január 2.

Amikor szivattyút kell vásárolnunk, hamar szembesülünk a széles választék okozta problémával, ami miatt egyre nehezebb kiválasztani a számunkra megfelelőt. Nem érdemes az alapján választanunk szivattyút, hogy melyik van leakciózva, ugyanis a felelős döntés elengedhetetlen. Pár dolgot érdemes átgondolni, mielőtt kiválasztjuk a számunkra megfelelő szivattyút.

  • Folyadék: A legfontosabb kérdés a szivattyú kiválasztásánál, hogy milyen folyadékhoz fogjuk használni. Ha jól választunk, elkerülhetjük a felesleges rozsdásodást és egyéb folyadék okozta károkat, melyek a berendezés meghibásodásához vezethetnek.
  • Áramlási sebesség: Tisztában kell lennünk a számunkra ideális áramlási sebességgel ahhoz, hogy kiválaszthassuk szivattyúnkat. Minél magasabb áramlási sebességre van szükségünk, annál nagyobb szivattyút kell vennünk.
  • Viszkozitás: Tudnunk kell, hogy az általunk használt folyadék milyen mértékben súrlódik, mennyire folyékony. Egy erős viszkozitású folyadéknak nagyobb teherbírású szivattyú kell, de általánosságban senki nem dolgozik a motorolajnál nagyobb viszkozitású folyadékkal.
  • Nyomás és hőfok: Nem mindegy, hogy mennyire melegszik fel a szivattyúban használt folyadék, illetve az sem, hogy mekkora a nyomás a szivattyúban. Érdemes ezeket a tényezőket is figyelembe venni.

Minden helyzet és körülmény más-más típusú szivattyút kíván, ezért érdemes vásárlás előtt szakértőkhöz fordulni. Egyetlen elvárás minden esetben igaz, kizárólag megbízható berendezést válasszunk, hozzáértő, tapasztalt szakemberek ajánlásával.

Szeretne többet megtudni a szivattyúk típusairól és alkalmazási lehetőségeikről? Forduljon hozzánk bizalommal! Látogasson el honlapunkra, a www.ibo-szivattyu.hu webcímre, és tekintse meg kínálatunkat! Kérdés esetén bátran vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-20-395-1670-es telefonszámon, illetve az info@ibo-szivattyu.hu e-mail címen! Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére bármilyen szivattyúkat és kiegészítőket érintő kérdésben!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
szvgtools.hu
Hogyan tegyünk hatékonyan a biztonságos munkavégzésért?

Speciális feladatok ellátásával foglalkoznak vállalatánál, amelyek során szigorú előírásoknak szükséges megfelelniük? Annak érdekében, hogy minden munkavállalója biztonságban legyen, bármelyik teendőjét...

Close