Kövess minket!
  
     

Családi pótlék igénylése Ausztriában

Családi pótlék igénylése Ausztriában
2016, augusztus 1.

Amikor külföldre költözünk hosszabb időre, komoly változásokra kell felkészülnünk. Egy új ország új rendszert jelent, és minden máshogy működik, az állami támogatásoktól kezdve az adóbevallásig. Mire számíthatunk Ausztriában, ha családi pótlékot szeretnénk igényelni?

Ahhoz, hogy családi pótlékot igényeljünk Ausztriában, alapfeltétel, hogy a gyermekkel közös háztartásban éljünk. Az ausztriai családi pótlék addig jár, amíg a gyermek el nem éri a 19 éves kort, és alapesetben az édesanya kapja, de átruházható az apára. Amennyiben a gyermek felsőoktatásban tanul, úgy 24 éves koráig jár a családi pótlék, bizonyos feltételek mellett (függ a tanulmányi átlagtól és az iskola melletti munkavégzéstől is). Az osztrák családi pótlék összege 0-3 éves korig 109 €, 3-10 éves korig 117 €, 10-19 éves korig 136 €, és 19-26 éves korig 159 €. Ezek az összegek változnak a gyermekek számától függően is, például két gyermek esetén 13 €-val, három gyermek esetén 50 €-val, négy gyermek esetén 102 €-val, öt gyermek esetén pedig 154 €-val fizet többet az állam.

Fontos, hogy nem csak akkor igényelhetjük a családi pótlékot Ausztriában, ha kint él az egész család. Ha például csak az édesapa dolgozik kint, és rendelkezik érvényes biztosítással, akkor a Magyarországon tanuló gyermekre is fel lehet venni a pótlékot. Ennek persze több feltétele is van, ilyen például a német nyelven kiállított iskolalátogatási igazolás.

Azt, hogy pontosan milyen iratokat kell beszereznie, ha ausztriai családi pótlékot szeretne igényelni, megtudhatja a honlapunkról, melyet a www.infoausztria.com webcímen érhet el! Célunk, hogy segítsük az Ausztriában dolgozó magyarokat a hivatali ügyintézésben. Az ausztriai családi pótlékon kívül segítünk az adó visszatérítés igénylésében, a gyes- és egyéb családtámogatások intézésében, az utazási költségtérítésben és a hivatalos papírok fordításában is!

Kérdés esetén keressen fel minket a +36-70/5221-999-es telefonszámon, vagy az info@infoausztria.com e-mail címen!

Forduljon hozzánk bizalommal!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
6564187 - old distressed wood shipping crate
Biztonságos szállítás faládákkal!

Vállalkozóként, cégünk termékeiért felelősséggel tartozó munkavállalókként gyakran érhet bennünket az a nehézség, hogy a gyártmány szállítása bizony nem megy úgy,...

Close