Kövess minket!
  
     

Általános tudnivalók a cégalapításról

Általános tudnivalók a cégalapításról
2017, október 20.

Mindenki álmodott már arról, hogy saját céget alapít. Akiknek előrehaladottabbak a tervei az álmoknál, azok előbb-utóbb eljutnak a nagy kérdésig: Hogyan lehet egyszerűen céget alapítani? A cégalapítás nem olyan bonyolult folyamat, mint ahogy azt elsőre feltételeznénk, de azért érdemes pár dologgal tisztában lennünk, mielőtt belevágunk a dologba.

Manapság már lehetőségünk van kifejezetten egyszerű cégalapításra is, akár az interneten keresztül, online is elintézhetjük az alapítás alapvető lépéseit. Mindenek előtt azt kell előre eldöntenünk, hogy milyen cégformát szeretnénk. Választhatjuk a kkt.-t (közkereseti társaság), rt.-t (részvénytársaság), kft.-t (korlátolt felelősségű társaság) és bt.-t (betéti társaság). Nagyon fontos, hogy megfontolt döntést hozzunk a cégformáról, mely meghatározza az egész cég jövőbeni működését. Tudjunk meg minél több információt az összes cégformáról, és az alapján döntsük el, hogy melyik illik legjobban az elképzeléseinkhez.

Az egyszerű cégalapítás következő lépése, hogy kitöltjük az adott cégformához tartozó adatlapokat, ezzel pedig meg is indul a cégalapítás folyamata. A cégforma után a cégnév kiválasztása a következő fontos feladat. Az eladhatóság érdekében törekedjünk az egyszerű, könnyen megjegyezhető, és a cég tevékenységére utaló név kitalálására. Az e-cegjegyzek.hu oldalán megtekinthetjük, hogy mely cégnevek foglaltak már, így nem fognak kellemetlen meglepetések érni minket. Ezután történik a cégalapítási szerződés megkötése, illetve a cégalapítási díj kifizetése (bt.-nél 25.000 Ft, kft.-nél 50.000 Ft). Az iratokat a Cégbírósághoz kell benyújtani, és ha ők mindent rendben találnak, a céget pár napon belül bejegyzik.

Szeretne céget alapítani egyszerűen? Bízza profikra az ügyintézést, forduljon hozzánk bizalommal! További információért látogasson el honlapunkra, a www.cegalapitasmost.hu webcímre, és tekintse meg szolgáltatásainkat! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-70-217-5701-es telefonszámon vagy az info@cegalapitasmost.hu e-mail címen!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
25976120 - shopkeeper and saleswoman at cash register or checkout counter
A hordozható pénztárgép előnyei

A pénztárgép a legalapvetőbb eszköze az üzleteknek. A pénz kezeléséhez és megőrzéséhez, illetve a pénzmozgás átláthatóságához elengedhetetlen a használata, a...

Close