Kövess minket!
  
     

A trágyáról és trágyatechnikáról

A trágyáról és trágyatechnikáról
2017, március 31.

Általánosságban mindenkinek van valamennyi információja arról, hogy mi is az a trágya. Tömören a trágya az az anyag, amit különböző növények termelésének elősegítésére használnak. De pontosabban ez mit is jelent és nagyobb földeken, hogy hasznosítják? Tágabb értelemben a trágya a talaj termékenységét fenntartó, javító vagy visszaállító anyagok összessége. Három részre osztjuk őket. Lehetnek iparilag előállított műtrágyák, a szerves anyagokból készült trágyák és a talajjavító anyagok. Megkülönböztetünk közvetett és közvetlen trágyát. Legrégebbi formája az állati ürülékből és az általuk használt alomból áll. Ezt a fajta trágyát még manapság is sok helyen használják.

Nagyobb méretű mezőgazdasági területeken is szükséges a jó minőségű trágya az adott termés növekedésének elősegítésére, de ilyen méretekben a kézi terítés hosszas és fárasztó lehet. Ezekre az esetekre fejlesztettek ki különböző trágyatechnikákat. Nagyobb mennyiségben gépek segítségével állítják elő trágyatelepeken a trágyát. A trágyatechnika egyik része a különböző trágyakeverők. Ezek segítségével homogenizálják a hígtrágyát az erre kialakított aknákban. További trágyatechnikai megoldás a trágyaszivattyú, amelynek segítségével szállítják a trágyát a trágyarendszereken. Másodlagos funkcióként a kisebb aknák keverését látják el. A harmadik szerkezet a trágyaszeparátor. Ez által választják szét a trágya sűrűbb és hígabb részeit. A szétválasztás után, trágyaöntöző berendezéseken keresztül juttatják el a hígtrágyát az öntözőrendszerekbe, melyek a megművelni kívánt föld öntözéséért felelnek. Trágyatechnika terén többféle géppel találkozhatunk, amik a későbbiekben a trágya minőségéért felelnek. Mindig keresse a legjobb minőségű szerkezeteket a hatékony termelés érdekében!

Trágyatechnika terén forduljon cégünkhöz, ha szeretne minőségi gépekhez jutni! Vállalkozásunk továbbá vállalja trágyaaknák tervezését, építését és a szükséges gépészeti berendezések telepítését! Látogasson el honlapunkra a www.promanure.hu címre további tevékenységeinkért és szolgáltatásainkért! Kérdés esetén bátran forduljon hozzánk a (+36) 20 9344 615 telefonszámon vagy az i.bukkosi@gmail.com e-mail címen!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
Járuljon hozzá a biztonságos vezetéshez digitális tachográffal!
Járuljon hozzá a biztonságos vezetéshez digitális tachográffal!

Olyan biztonságot nyújtó eszközre van szüksége, amit munkavállalói könnyedén alkalmazhatnak az útvonal pontos meghatározása céljából? Egyedülálló segítséget nyújt a digitális...

Close