Kövess minket!
  
     

A tavak karbantartásáról – az iszapszivattyúk használata

A tavak karbantartásáról – az iszapszivattyúk használata
2017, november 2.

A tavaknak is, nem meglepő, szükségük van karbantartásra. A víz tisztán tartása nem az egyetlen feladat, amit álló vizek állapotának megőrzése érdekében meg kell tenni. Azok a tavak, amelyek nem rendelkeznek állandó vízutánpótlással, hajlamosak az iszaposodásra.

Az ilyen tómedrekben rendszerint állandó a szervesanyag képződés, amit az oxigénhiány is nehezít, ez pedig oda vezethet, hogy a tó biológiai egyensúlya megbomlik. A szokásosnál és ideálisnál több alga képződik, megindul az iszaposodás. Amennyiben ezeket a problémákat nem kezelik, az az élővilág kipusztulásához is vezethet. Az ásványi alkotórészekből, agyagból, homokból álló üledék elterjedése tulajdonképpen természetes folyamat. Ennek a folyamatnak a fázisai a feltöltődés, mocsarasodás, végül a kiszáradás. Habár természetes folyamatról van szó, ez nem azt jelenti, hogy végig kell néznünk, ahogyan egy hajdanvolt gyönyörű tó kiszárad. Az iszapszivattyúk segítségével hatékonyan megszabadulhatunk a felhalmozódott, fölösleges üledéktől.

Az iszapszivattyúkat ugyanis természetes tavak, halas tavak, mesterséges tavak, víztározók stb. esetében is sikeresen tudjuk használni. Ezeknek a medreknek a megtisztítására több módszer is létezik, de az iszapszivattyú alkalmazása a legegyszerűbb és a legkevésbé időigényes. Gondoljunk bele, hogy mivel jár egy tavat szárazon tisztítani. A leeresztés és az így történő tisztítás nem csupán időigényes, de az élővilágot is megzavarja, károsítja. Az iszapszivattyú használatát követően a víz felfrissül, a tó élővilága “fellélegezhet”.

A korszerű iszapszivattyúkat könnyű kezelhetőség, nagy teljesítmény jellemzi, beépített motorvédelemmel rendelkeznek, hosszú távon is megbízhatóak, bírják a terhelést, kopásállóak. Amennyiben ilyen iszapszivattyúra van szüksége, keressen minket és tekintse meg a www.ibo-szivattyu.hu weblapon szolgáltatásainkat, termékeinket. A +36 20 / 395-16-70 telefonszámon vagy az info@ibo-szivattyu.hu email címen érdeklődhet a részletekről.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
szabom.hu.17.10
Mikor érdemes büntetőjogi ügyvédhez fordulnunk?

Büntető ügy közelébe került és szeretne tisztában lenni a jogaival? Esetleg Önt érte bűncselekmény, ami miatt számos kérdése merült fel?...

Close