Kövess minket!
  
     

A menedzselés alapjai

A menedzselés alapjai
2014, február 3.

Egy menedzser legalapvetőbb szakmai tudása az, hogy tud bánni az emberekkel, még hozzá minden körülmények között! Rajta múlik, hogy milyen a viszony az emberek között, hogy jó hangulat legyen egy munkahelyen és ismerje a dolgozókat.

A menedzser közreműködésével aktívan alakítja egy cég tevékenységét és mindennapi munkáját. Tervezetet, ütemterveket készít, hogy a különböző fejlesztések vagy munkák mennyi idő alatt és milyen körülmények között folyjanak, így ő az a személy, aki komplexen átlátja, hogy hogyan is működik a cég belülről. Nincs ez másképp az építkezések esetében sem.

Éppen ezért neki is kell legjobban ismernie a dolgozókat! Azt hogy mire képesek, mivel lehet őket jobb munkára, aktívabb munkavégzésre motiválni. Ebben rejlik annak fontossága, hogy ne csak ismerje munkatársait, hanem tudjon velük bánni is. Egy jó menedzser nem kiabál, és nem viselkedik agresszíven dolgozókkal, mégis tekintélyt parancsol. Biztos támaszt nyújt, és nagy tudással rendelkezik, mellyel biztosítja a munkához kellő megfelelő hátteret, mind a cégre vonatkozó információk, mind további kiegészítő tudás terén.

A jó menedzser olyan, mint egy pszichológus, egy bölcs öregember és egy edző összevegyítve. A lélek doktoraként felismeri a helyzetben rejlő mögöttes tartalmakat, értelmezi, a bölcs megfelelően reagál, tanácsokat ad és a helyes útra terel, míg az edző határozott fellépésével ott is tart és a megfelelő pillanatban motivál, hogy még jobb teljesítményt nyújts. És ez a szaktudás nélkülözhetetlen az építkezések alkalmával is!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
tanacsadoceg.hu_.egyeb-tanacsadas.1
A műszaki ellenőrzés fontossága

Mára szinte minden építkezésnél kötelező műszaki ellenőr segítségét igénybe venni, azonban abban az esetben is ajánlott megbízni egy ilyen szakembert,...

Close