Kövess minket!
  
     

Mikor érdemes nyári gumira váltani?

Mikor érdemes nyári gumira váltani?
2017, március 27.

A hosszú, hideg tél után végre megérkezett a tavasz, és ezzel együtt az autógumiváltás időszaka. Sokan a jó idő beköszöntével azonnal leváltatják a téli abroncsot nyári gumira, hiszen aggódnak, hogy a melegebb idő tönkreteheti a kerekeket. Tény és való, hogy a téli gumi nem egész éves használatra lett kitalálva, de azért nem kell pánikba esni, ha nincs időnk az első melegebb napon lecserélni a gumit, hiszen a téli gumi akár egy hétig is bírja a magasabb hőmérsékletet roncsolódás nélkül. Ráadásul a március még jellemzően szeszélyes hónap, ezért érdemes meggyőződnünk arról, hogy tényleg vége a télnek, mielőtt nyári gumira váltanánk.

Természetesen arra is vigyáznunk kell, nehogy túlhasználjuk a téli gumit, hiszen azok nem a száraz betonon való vezetésre lettek kialakítva, hanem a jeges és havas utakon való közlekedésre. Eltérőek lehetnek a vélemények – és persze minden az időjárástól függ – de szakértők azt tanácsolják, hogy amint eltelik úgy tíz nap, hogy konzisztensen tavaszi az időjárás (7 °C felett), ideje váltani. Azért is fontos időben nyári gumira váltani, mert a téli gumival nem lehet biztonságosan vezetni a meleg aszfalton. Sokkal nagyobb lesz a féktávolság, hiszen a téli gumi úgy lett kialakítva, hogy a jeges aszfalton találjon fogást, így a száraz és forró úttal nem tud igazán mit kezdeni. Ha nem akarjuk két évszakonként váltani az autógumit, akkor választhatjuk a négyévszakos gumit is, ám ezt a szakértők nem tanácsolják. Amennyiben igazán biztonságosan és kényelmesen szeretnénk vezetni, mindig cseréljük le időben a gumikat, évszaktól függően.

Itt az idő, hogy leváltsa téli gumiját! Minőségi nyári gumikért látogasson el autógumi webáruházunkba, a www.autogumiplaza.hu webcímen, és tekintse meg termékeink széles választékát! Kérdés esetén bátran vegye fel velünk a kapcsolatot a +36/30-959-0201-es és a +36/46-507-708-as telefonszámok valamelyikén, illetve az info@autogumiplaza.hu e-mail címen! Forduljon hozzánk bizalommal, munkatársaink készséggel segítenek!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
reklámkiadványok
Hogyan készüljünk fel egy céges bemutatóra?

Amikor cégünk debütál, új profilra vált, új arculatot kap, vagy csak a reklámozás kedvéért, de olykor előfordul, hogy össze kell...

Close