Kövess minket!
  
     

Hogyan növelhetjük meg autónk akkumulátorának élettartamát?

Hogyan növelhetjük meg autónk akkumulátorának élettartamát?
2016, december 28.

Télen különösen aktuális kérdéssé válik autónk akkumulátorának karbantartása. Miközben magától értetődőnek vesszük, hogy autónkra mindig számíthatunk, ha nem szentelünk neki kellő figyelmet, akkumulátorunk bármikor felmondhatja a szolgálatot. Annál pedig nincs rosszabb, mint a jéghideg téli éjszakában ragadni működő akkumulátor nélkül.

Ahhoz, hogy elkerüljük az ehhez hasonló helyzeteket, érdemes megfogadni pár tanácsot. Az egyik remek módszer az akkumulátor élettartamának növelésére, a gépjármű garázsban való tárolása. A garázs segít melegen tartani az akkumulátort a legnagyobb téli hidegben is, ezért törekedjünk a fedett helyen történő parkolásra. Amennyiben nincs garázsunk, érdemes szigetelnünk magát az akkumulátort, ezzel megoldva a melegen tartást.

Időnként nem árt, ha megtakarítjuk, hiszen az olaj, a kosz és a korrózió gyakran befedi a felületét. Ezen kívül fontos, hogy viszonylag gyakran használatba vegyük az autót, ugyanis ez segíti az akkumulátor megfelelő működését. Azonban a rövid utakat kerüljük, ha csak egy pár perces vezetés erejéig van szükségünk az autóra, inkább menjünk gyalog. Rendszeresen ellenőrizzük a motor működését, hiszen a hibás motor erőteljesen megrövidítheti az akkumulátor élettartamát. Ha már motorról van szó, ne feledjük kikapcsolni a lámpát és a rádiót, amikor nem jár a motor. Bár ezek a szabályok betartásával jelentősen növelni tudjuk akkumulátorunk élettartamát, fontos tudomásul vennünk, hogy ettől még nem örök életűek. Körülbelül három évente érdemes lecserélni autónk karbantartása érdekében. Fordítsunk figyelmet arra, hogy a megfelelő helyről szerezzük be az új alkatrészeket.

Akkumulátorra van szüksége Opel, Chevrolet, vagy Daewoo autójához? Látogasson el webáruházunkba, a www.bondauto.hu webcímre, és tekintse meg kínálatunkat! Kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal a 06-1-421-51-61-es vagy a 06-30-479-73-14-es telefonszámok valamelyikén, illetve a bondauto@gmail.com e-mail címen!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
A siker titka a precizitás
A siker titka a precizitás

Ha a saját vállalkozásunkat egyengetjük, akkor tudhatjuk, hogy nehéz hosszú távon versenyképesnek maradni, és több száz olyan tényező van, melyeknek...

Close