Kövess minket!
  
     

Energiamenedzsment – gondoljon a jövőre!

Energiamenedzsment – gondoljon a jövőre!
2017, április 28.

Az energiagazdálkodás megoldása korunk egyik legjelentősebb kérdései közé tartozik. Az energiahiány, továbbá az energia ára, környezetre gyakorolt hatásai, mind olyan tényezők, amik az energiamenedzsment rendszerét megkövetelik.

Az energiamenedzsment olyan komplex megoldásokat takar, melynek céljai között megtalálhatjuk az energiahatékonyság növelését, figyelembevéve az energiafelhasználást. A megtakarítási lehetőségek feltárása több szakaszban történik, ez nem csak gazdasági, hanem kényelmi szempontok miatt is fontos! Az energiamenedzsmenttel foglalkozó rendszerek tervezésének legfontosabb célja, hogy irányt mutasson a rendelkezésre álló energiaforrások legoptimálisabb felhasználásához.

Egy energiamenedzsment rendszer bevezetésének köszönhetően rengeteg előnyre tehetünk szert. Legfőképp nagyvállalatok gyártósorainál, akár kisebb beavatkozás révén is jelentős összegeket spórolhatunk meg. A lehetőségek időbeni felismerése mindig a hatékonyság javát szolgálja! Folyamatos mérések segítségével egy adott gyártósor energiaigénye elérhetővé válik, ezáltal tisztában lehetünk ezeknek a gépeknek a fogyasztásával. Nagy megtakarítási lehetőség adódhat, mert felismerjük, hogy ezek az eszközök akkor is üzemelnek, mikor nincsen rájuk szükség, nem zajlik gyártási folyamat, így a villanyellátását nem kell állandóan biztosítanunk. Nagyon fontos egy vállalat számára az is, hogy termékeik előállításának költségeivel tisztában legyenek, így lehetőség van a piacon úgy megtalálni a helyüket, hogy mindenképpen nyereségesek és versenyképesek maradjanak. Az energiamenedzsment rendszerek felépítése három fő csoportba sorolható: az első, az energiamegtakarítás; amikor meghatározzuk az energia legoptimálisabb felhasználását, a második az energia minősége és biztonsága; értelemszerűen a hibák kiküszöbölése a cél ebben az esetben, végül a harmadik, a környezetterhelés csökkentése; itt fontos szempont, hogy a kibocsájtott gázokat leredukáljuk.

Összefoglalásképpen elmondható, hogy az energiamenedzsment előnyei még nincsenek teljesen feltárva, kitapasztalva, pedig bizonyítható, hogy némiképp növelhetjük az energiatakarékosságot, mindezt úgy, hogy környezetünket is kíméljük közben. Ha Ön is szeretné vállalatát gazdaságosabban üzemeltetni, keresse fel cégünket, Weidmüller Kft.-t és szakembereink a segítségére lesznek! További információkért látogasson el honlapunkra, a www.weidmueller.hu weboldalra, kérdés esetén hívjon minket bizalommal a 06-1-382-7700-ás telefonszámon, vagy írjon e-mailt az info@weidmueller.hu címre!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
Az új vagy a használt autóalkatrész vásárlása a jobb megoldás?
Az új vagy a használt autóalkatrész vásárlása a jobb megoldás?

Amikor autóalkatrész vásárlására kerül a sor, felmerül a kérdés, hogy mi éri meg jobban: az új vagy a használt autóalkatrész?...

Close