Kövess minket!
  
     

Az adótanácsadás lényege

Az adótanácsadás lényege
2015, november 30.

Egy vállalkozás életében fontos szerepe van az adózásnak, azonban a folyamatosan változó jogszabályok forgatagában senkitől sem várható el, hogy minden részlettel tökéletesen tisztában legyen.

Egy vállalkozónak megannyi szerepben helyt kell tudni állnia, így az adójogi szabályozások kacifántos világára nem feltétlenül képes elegendő időt és energiát fordítani. Az adótanácsadás lényege, hogy a tanácsadó levegye az adózással kapcsolatos terheket a vállalkozó válláról. A megfelelő tanácsadó mindig tisztában van az éppen aktuális jogszabályokkal, melyeket ismertetve a vállalkozóval is, képesek együttesen mérlegelni és cselekedni.

Az adótanácsadás hiányából fakadó problémák jobbik verziója a túladózás, melyet a vállalkozó visszaigényelhet. Azonban a sűrűbben előforduló eset a rossz verzió, mikor az adózás nem elégségesen, esetleg jogszabályba ütközően folyik, így az komoly következményeket vonhat maga után. Egy, az adótanácsadás elmaradása miatt kialakult mulasztást követő büntetés a vállalkozás számára hatalmas összegeket jelenthet, mely akár csődeljáráshoz is vezethet.

Pontosan milyen esetekben szükséges az adótanácsadás?

  • Adótervezés a cégalapítás során – már a cég megalapítása során is számtalan buktató felmerülhet a szakavatatlan vállalkozók számára. Elegendő egyetlen téves „x” az adótervezetben, és máris komoly bírságra számíthatunk.
  • Meglévő cég esetében felmerülő adózási ügyek – legyen szó új szerződéskötésről, vagy ügyletről, mindig fontos az optimális megfogalmazás. Egyetlen apró hiba a szerződésben komoly adókedvezményeket vonhat meg, vagy súlyos bírságokat idézhet elő.
  • Adózási feladatok bezárni készülő cégeknek – a végelszámolási, illetve felszámolási folyamat során is fokozottan ügyelni kell az eljárás menetére és a cég felülvizsgálatára, ugyanis legtöbb esetben, ebben a szakaszban indulhat büntetőügy a vállalkozóval szemben.

Tehát számtalan esetben fontos a megfelelő adótanácsadás igénybevétele, azonban közel sem egyszerű megbízható és hiteles adótanácsadó céget találni. Mi, az Egyszeregy Kft.-nél fokozottan ügyelünk teljes körű és kifogástalan adótanácsadást biztosítani ügyfeleink számára.

Ha Önnek is fontos, hogy vállalkozása jogszabályok szerint rendben működhessen, forduljon hozzánk bizalommal, és látogasson el honlapunkra, a www.egyszeregy.com oldalra! Kérdés esetén keresse fel munkatársainkat elérhetőségeink egyikén, telefonon, a +36-30/282-04-87-es számon, illetve e-mailben az info@egyszeregy.com címen!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
Hogyan tűnjünk ki versenytársaink közül?
Hogyan tűnjünk ki versenytársaink közül?

Ha Ön saját céget vezet, bizonyára sokszor szembesült már azzal a kérdéssel, hogy hogyan tűnhetne ki versenytársai közül. Nem véletlenül...

Close