Kövess minket!
  
     

A munkavédelmi képviselő fontosságáról bővebben

A munkavédelmi képviselő fontosságáról bővebben
2018, május 22.

A biztonságos munkakörnyezet megteremtéséhez elengedhetetlen a munkavédelem. Olyannyira, hogy törvény írja elő: munkavédelmi képviselőt kell választania minden olyan munkáltatónak, aki legalább húsz embert foglalkoztat. Ez nem csak egy névleges pozíciót jelent, a munkavédelmi képviselő köteles képzésen is részt venni, ahol megismerheti a titulussal járó feladatokat. A munkavédelmi képviselő nem teher a munkáltatók hátán, hanem egy rendkívül fontos munkatárs, aki segít biztosítani a megfelelő munkakörnyezetet a dolgozók számára.

A munkavédelmi képviselő feladata nagy általánosságban az, hogy segítsen biztosítani a biztonságos és egészséges munkavégzéshez szükséges körülményeket. Mindezt úgy teszi, hogy ellenőrzi a munkáltató teljesítményét a munkavédelemmel kapcsolatban. A munkagépek rendszeres biztonsági ellenőrzése, a megfelelő védőöltözet, a dolgozók egészségügyi alkalmasságának ellenőrzése mind-mind a munkáltató feladata. A munkavédelmi képviselő ellenőrzi, és egyben segíti a munkáltatót, így közösen meg tudják teremteni az ideális munkakörülményeket.

A munkavédelmi képviselő azért is elengedhetetlen munkatárs, mert ő képviseli a dolgozók érdekeit a munkáltatókkal szemben. Nem véletlen, hogy a képzésen nem csak a munkavédelmi ismereteket sajátítják el a leendő munkavédelmi képviselők, hanem a kommunikációs készségeiket is fejlesztik. Utóbbi azért is fontos, mert a munkavédelmi képviselő sok esetben közvetítőként szolgál két ellentétes álláspont között, és feladata, hogy segítsen a munkavállalóknak és a munkáltatóknak megtalálni a közös hangot. A kijelölt munkavédelmi képviselő a megválasztása után egy éven belül köteles részt venni egy 16 órás képzésben, amit minden évben egy 8 órás továbbképzés követ.

Munkavédelmi képviselő képzést keres? Forduljon hozzánk bizalommal! További információért látogasson el honlapunkra, a www.munkavedelemkepviselet.hu webcímre, és ismerje meg szolgáltatásainkat! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-20-775-9701-es telefonszámon, illetve az info@munkavedelemkepviselet.hu e-mail címen!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
lipovszky-matek-fizika.hu
Előzzük meg a bukást rendszeres korrepetálással!

A tanév végének közeledtével semmi sem fenyegetőbb egy diák életében, mint a bukás veszélye. Senki sem szeretné a nyarát pótvizsgára...

Close