Kövess minket!
  
     

A cég megszüntetésének menete és költségei

A cég megszüntetésének menete és költségei
2018, június 27.

Sajnos bárkivel előfordulhat, hogy különböző okok miatt meg kell szüntetnie a vállalkozását. Ilyenkor érdemes előre végiggondolni, hogy pontosan milyen lépések szükségesek a cég megszüntetéséhez, és mindez milyen költségekkel fog járni.

Az első lépés a cég megszüntetése során az erről szóló határozat létrehozása. A cég megszüntetésének elkezdéséhez, illetve az egész folyamathoz ügyvédi közreműködés szükséges, ezt nem lehet elkerülni, ugyanis jogszabályilag meghatározott. Ez az ügyvéd lesz az, aki véghez viszi a cég megszüntetésének ügyét, ezért jól gondoljuk meg, hogy kit bízunk meg a feladattal. Második lépésként a kijelölt ügyvéd a Cégbíróság vagy a Törvényszék elé viszi az ügyet. Az, hogy pontosan mennyi időbe telik a cég megszüntetése, vállalkozásonként változik. Az is befolyásolja, hogy az adott cégvezetés milyen tempóban szolgáltatja a bekért dokumentumokat a hatóságok felé, ezért ha gyorsan szeretnénk a folyamat végére érni, ne késlekedjünk a határidőkkel. Harmadik lépésként egy, a hatóságoknak szánt utolsó kérelemmel kell kérvényezni a cég megszüntetését. Ezután kerül sor a cégjegyzékből való törlésre.

Fizetőképes cégek esetén az egyik felmerülő költség maga a végelszámolás. Mivel a kft. az egyik legkedveltebb vállalkozásforma, vegyük sorra, hogy a megszüntetése milyen költségekkel jár. Jogutód nélkül a végelszámolás összege 18.000 forint, illetve az ügyvéd munkadíja. A cég megszüntetésének hírét a cégközlönyben is közzé kell tenni, ez még 3000 forint. Fizetőképtelen cég esetében felszámolási eljárásra kerül sor, ilyenkor ez az összeg akár 105.000 forint is lehet, amihez szintén hozzátevődik még az ügyvédi munkadíj. A felszámolás díja eltérhet a cég formájától és az eljárás módjától függően.

Kérje könyvelő irodánk segítségét a cég megszüntetésének levezényléséhez! További információért látogasson el honlapunkra, a www.interport.hu webcímre, és tekintse meg szolgáltatásainkat! Kérdés esetén bátran vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-1-267-4254-es telefonszámon!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
3130462 - kitchen interior
Szerezze be olcsón háztartási gépeit elektronikai outletből!

A háztartási gépek vásárlása bizony nem pénztárcakímélő feladat. Ez különösen igaz akkor, ha egynél több gépet akarunk vásárolni, vagy ha...

Close